sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Leivotaan jouluherkkuja!

Taas on mennyt yksi vuosi Leivotaan-lehden vakituisena avustajana. Uusimmassa joulunumerossa on sen seitsemän herkkua ja lehden mukana saa Karkkikirjan, jonka Nutellafudge on enemmän kuin hyvää. Varsinkin tällaiselle kuin minä, joka pystyn vetämään Nutellaa lusikalla purkista.
Leivotaan-lehden Facebook-sivulla on yksi lempireseptini, Lumileivokset. Ajattelin kokeilla, josko punaisella marsipaanilla niistä voisi tehdä jouluiset tonttulakkiversiot. Pyöreästä valkoisesta karkista saisi tonttulakkiin tupsun ja sitten nämä olisivatkin Tonttulakkileivoksia.
Leivokset on helppo leipoa kääretorttutaikinasta.

4-6 kpl

3 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vettä

Täyte
noin 2 dl marjoja tai hilloa
2 dl vispikermaa

Koristelu
400 g valkoista marsipaania
tomusokeria
koristenauhaa haluttaessa
  • Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita ne vaahtoon. Lisää vesi ja sekoita.
  • Levitä taikina noin 30 x 40 cm kokoiselle leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista uunin keskitasolla 4-7 min.
  • Kumoa kypsä kakku sokeroidulle leivinpaperille. Jos kakku ei irtoa, sivele paperin kääntöpuolta vedellä.
  • Levitä kakulle marjoja tai hilloa. Rullaa kakkulevy kääretortuksi ja jätä saumakohta alle. Anna jäähtyä.
  • Kauli marsipaani 4-6 ohueksi levyksi. Vaahdota kerma melko kovaksi. Leikkaa torttu 3-4 cm paksuiksi viipaleiksi. Laita kaksi viipaletta päällekkäin. 
  • Lusikoi päälle kermaa ja muotoile se huipuksi. Peitä leivokset marsipaanilla ja leikkaa alareunasta liiat pois.
  • Jos teet valkoisia leivoksia, puuteroi ne tomusokerilla. Koristele halutessasi kauniilla nauhalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista.