tiistai 2. helmikuuta 2010

Vimmainen kansikuva

Uudessa Tukilinja-lehdessä on kuvaamani kansikuva Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosesta ja hänen vauvastaan Siiristä.

Jenni-Juulia on kannessa, koska Kynnys ry myönsi hänelle ensimmäisen Vimma-palkinnon. Palkinto myönnetään vuosittain töissään vammaisuutta kiinnostavalla tavalla käsittelevälle taiteilijalle. Koko juttu on luettavissa tässä linkissä.

Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen on tunnustettu tekstiili- ja käsitetaiteilija sekä ihmisoikeusaktivisti. Töissään ja julkisissa puheenvuoroissaan hän on toistuvasti ottanut kantaa vammaisten ihmisoikeuskysymyksiin, kuten sikiöseulontaan, vammaisen naisen ruumiillisuuteen, seksuaalisuuteen ja taiteilijoiden asemaan.

Teemat kiteytyivät muun muassa vuonna 2007 Helsingissä ja Espoossa esillä olleessa sekä myöhemmin Viroon matkanneessa Pretty Cripple -näyttelyssä. Wallinheimo-Heimosen taide hauskuuttaa, vavahduttaa ja pistää ajattelemaan.

Tammikuun 2010 loppuun saakka Jenni-Juulian töitä oli esillä Designmuseon aulassa Kuukauden taiteilija-vitriinissä ja DVD-esityksessä. Vitriinin työ "The Ashley Treatment" kritisoi Yhdysvalloissa helppohoitoisuuden nimissä tehtyjä kehitysvammaisten tyttöjen silpomisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista.