maanantai 17. toukokuuta 2010

Kukkiva kevät

"Laula, sydämeni, tuntemattomista puutarhoista", kirjoitti Rainer Maria Rilke. Olen kääntänyt viikonloppuna ruusu-juttuja ja siitä innostuksesta järjestelin taas kukkakuviani. Ehdin viime torstaina poiketa Kaisaniemen kasvitieteellisessä ihastelemassa kukkivaa kevättä. Kuvasin tietysti keltavuokkoja ja upeita orvokkeja.

Jospa kesällä pääsisin käymään Göteborgin kasvitieteellisessä puutarhassa. Häähumuun en aio osallistua, mutta koska ruotsalaiset osaavat puutarhajutut haluaisin kierrellä katselemassa linnojen puutarhoja ja tavallisten ihmisten nöppölöitä. Hämmästelen aina kuinka kaikki puutarhat siellä näyttävät valmiilta ja kuin itsestään syntyneiltä. Mutta ruotsalaisilla on pitkät perinteet puutarhanhoidon ja kasvitieteen alueella. Ensi sunnuntaina 23.5. Carl von Linné, alunperin Carolus Linnaeus, täyttäisi 303-vuotta. Hän syntyi 1707.

Koska itselläni on vain parveke ja huonekasvitkin ovat vähän niin ja näin, olen tyytynyt kuvaamaan kukkia ja kasveja. Aihe on loputon ja huomaan koko ajan tulevani kriittisemmäksi valon ja sommitelmien suhteen. Tässä kukkakuviani vuosien varrelta.

1 kommentti:

  1. Kukkakuvasi ovat niin kauniita! Osaisinpa ja omistaisinpa edes hitusen taidoistasi, niin kuvaisin ihanimmat oman pihan kukkaseni ja ripustaisin seinälle helpottamaan talven tuskaa :) Terv. Ritu

    VastaaPoista