maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kesäyliopiston aurinko paistaa


Nappasin ohimennessä abien kurssiesitteen. Ilahduin, kun huomasin, että Helsingin seudun kesäyliopistolle suunnittelemani logo on edelleen käytössä. En muista enää tarkkaa vuotta milloin sen tein. Varmasti yli kymmenen vuotta sitten.
Tunnuksessa on vihreä, vähän joonialaisen tyylinen pylväs, jonka kapiteeli muodostaa avoimen kirjan, josta nousee kesäinen aurinko. Helsingin yliopiston pylväät ovat joonialaisia. Joonialaiset pylväät kuvastavat sivistystä ja taiteita. Niitä kesäyliopisto edistää. Tunnuksen selitys ei ole tämän mutkikkaampi ja varmaan siksi se on toiminut.

Jossain ensimmäisissä versioissa kesäyliopiston nimi oli kehänä auringon ympärillä, mutta se pelkistettiin hillitymmäksi.

H
elsingin seudun kesäyliopisto on perustettu vuonna 1966. Se on korkea-asteinen ja korkealaatuinen vapaan sivistystyön oppilaitos, jota ylläpitää Helsingin seudun kesäyliopistosäätiö.

A
ikaisempi versio, Helsingin keskustan kesäinen siluetti on Jaakko Mäkikylän, eli meidän Jaskan suunnittelema ja piirtämä.
Siluettitunnukseen hän teki tarkoituksella pienen kevennyksen: Tuomiokirkon kellotaulu ei näy veden heijasteessa. Kellomestari Juho Könnin kellotaulu on yllättävän voimakas elementti ja sen tuplaaminen olisi lisännyt tunnuksen hälyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti