torstai 24. heinäkuuta 2014

Äänestetään taiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen voittoon!

"On myytävä yksityisyys vastikkeeksi toimeentulosta ja palveluista. On kerrottava, tarvitseeko apua pyllyn pyyhkimisessä vai pitääkö syöttää, juottaa vai taluttaa. Vahvuuksien tunnistamisen sijaan oppii määrittelemään itsensä puutelistojen kautta. Säädyllisyydestä ja häveliäisyydestä on tehty luksusta." Pirkko Justander
Tekstiili- ja käsitetaiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen ja sosiaaliohjaaja Pirkko Justanderin yhteisö- ja videoteos Sacrificing dignity kertoo siitä, miten jatkuva omien ruumiintoimintojen kuvaaminen KELA:n lomakkeille vaikuttaa vammaisten naisten minäkuvaan.
Äänestä Jenni-Juuliaa, klikkaa TÄTÄ LINKKIÄ ja kirjoita videon alla olevaan lomakkeeseen pieni perustelu. Pelkkä tykkääminen ei riitä äänestämiseen.

Parantumattomista vammoista tuotetaan KELA:n ja sosiaalityöntekijöiden tarpeisiin pahimmillaan pari kertaa vuodessa tuoreita lääketieteellisiä tutkimuksia ja lausuntoja. Ylioppilastutkintoa tai ajokorttia ei tarvitse uusia vähän väliä, mutta vammaisen on todistettava, ettei geenivirhe ole parantunut, näkö palannut tai amputoitu raaja kasvanut takaisin. Säästöpaineissa karsitaan palveluita, mutta itsestäänselvyyksien syynäämistä ei kyseenalaista kukaan.
 
Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen

Vammaiset tytöt ja naiset kohtaavat väkivaltaa ja sen uhkaa 2-4 kertaa vammattomia useammin. Iso osa vammaisen ihmisen kohtaamasta väkivallasta alkaa rakenteista. Rakenteiden alistama ja järjestelmän nöyryyttämä vammainen ihminen on helppo kohde kaikenlaiselle fyysiselle, psyykkiselle, seksuaaliselle ja taloudelliselle väkivallalle.
Australian Sydneyssä kuudennen Focus on Ability - short film kilpailun järjestää NOVA Employment. Kilpailun tuomaristoon kuuluvat ohjaajat David Cameron, Bill Hughes, John Orcsik ja Di Drew.

Tämän postauksen teksti on Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen blogista Vammaisen vartalon kuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti