keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Koukuttava nettilelu


www.chiemihara.com, www.oliverschwarzwald.de, weheartit.com, www.pdesigni.com/innovations/awards, www.saudek.com
Olen aivan hurahtanut Pinterest nettipalveluun. Siinä kootaan netistä löytyviä kuvia ja juttuja omien mieltymysten mukaan kokonaisuuksiksi, boardeiksi, jotka voi itse nimetä. Jollain on esimerkiksi Hello Yellow, Recycle Me, Tee Hee. Ne voivat olla unelmatavaroitten sivu, tietysti lempivaatteiden sivu, paikkoja, joissa haluaisi käydä tai on käynyt, valokuvia, reseptejä, arkkitehtuuria, tiedettä tai ihan mitä tahansa. 
Jessica Monnich on
yksi tuhansista hurahtaneista.

On hauska nähdä kuinka selvästi olen kiinnostunut tietyistä asioista. Kun klikkaan auki oman boardini, näen sen yhdellä silmäyksellä. Samalla Pinterest on mielenkiintoisten nettisivustojen visuaalinen muistikirja. Safarin kirjanmerkeistä en yhtä helposti muista mikä oli se sivu, jossa oli jotain mihin halusin palata. 

Varmasti mainostajat pystyvät helposti kartoittamaan mieltymyksiä ja ohjaamaan ostospaikkojen äärelle, mutta niin se on naistenlehdissäkin. Tämä on kuin virtuaalinen naisten-, sisustus-, harraste- yms. lehti, jota on mukava selailla ja jonka avulla löytää monia mielekiintoisia linkkejä, blogeja ja tietysti vaikuttavia ja upeita kuvia.


Lauantaina 18.2.2012 

Olen edelleen koukussa. Tänään sain pinnerikseni Meridianin kaupungin Missisipissä. Haa, he seuraavat minun boardejani. Ottamani kuva Jaskasta Hotelli Meridianin edessä on heidän sivuillaan.
Jaska lokakuussa puretun Hotel Meridianin edessä huhtikuussa 2011.
Kuva löytyy Meridianin kaupungin Pinterestistä ja tietysti blogeistani.
Pinterestin bisnesmahdollisuuksista kirjoitetaan nyt paljon. Eilen oli NYTin blogissa juttu tästä tämän hetken hypetetyimmästä palvelusta ja siitä minkälaisia suunnitelmia sen kaupallisesta hyödyntämisestä on. Pienet käsityöyrittäjät ovat aikaa sitten löytäneet Pinterestin mahdollisuudet. 
Moni kuva kivasta tavarasta linkittyy Etsyyn, josta ne voi ostaa. Etsy taas on käsityöläisten verkkokauppasivusto, jonka tavarataivaasta löytyy toinen toistaan hauskempia ja kauniimpia tavaroita. Pinterestiin voi liittää tavaran hinnankin valmiiksi, jos haluaa.
Pinterestillä on yli 10 miljoonaa käyttäjää ja tottakai siinä nähdään license to print money. Itsekin mietin mitä etuja Pinterestistä olisi Meridianille ja kuinka tarjoan palvelua asiakkaille. Karl Filtness opastaa blogissaan "Iloa silmille" Pinterestin käyttöä erittäin perusteellisesti. Kiitos Karl. Seuraavassa osassa hän kirjoittaa kuinka Pinterestiä voi käyttää markkinoinnissa ja miten yritykset ja asiantuntijat voivat hyödyntää palvelua.
Itse kerään Pinterestiin esimerkiksi vammaisuuteen liittyviä juttuja, taidekuvia, tietysti kukkakuvia, koska olen kiinnostunut niiden kuvaamisesta, ja kaikkea muuta mielenkiintoista. Olen saanut sitä kautta mukavia kontakteja, ideoita ja iloa. Pikku Camille virkkasin joululahjaksi Hello Kitty pipon, jonka idean sain Pinterestistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti