tiistai 9. elokuuta 2011

Lapsiystävällinen Georgioupoli Kreetalla

Kuuma Kreeta on enää muisto. Olin jo unohtanut minkälaista on matkustaa lapsen kanssa. On hauska seurata kuinka kaikki on hänelle uutta ja jännää. Mutta kyllä se välillä käy työstä, lapsi ei ole joustava ja pitkämielinen matkakaveri. Asioiden pitäisi tapahtua samalla tavalla kuin kotona, mielellään heti, mutta kuitenkin hauskemmin. 
Siinä vaiheessa, kun hän kreetalaisten herkkujen edessä muisteli haikeudella kalapuikkoja, luovuin yrityksestä opettaa ruokakulttuuria.
Onneksi olin löytänyt lapsiystävällisen hotellin. Georgioupolin kalastajakylä on noin Hanian ja Rethymnonin puolivälissä, Dhrápanoksen niemen eteläosassa. Almyros-joen ja uimarannan mutkassa on Georgioupolis Beach Hotel, joka on mitä parhain paikka lapsien kanssa matkustaville. 
Henkilökunta on ystävällistä, huoneet yksinkertaisia, mutta siistejä. Jokaisessa on jääkaappi. Pihalla lastenallas ja syväallas, iso pihalle avoin ravintola ja meri aivan aidan takana. 
Uimarantaa siellä oli 10 kilometriä. Uimarannan aurinkotuolit maksavat samanverran kuin 90-luvulla eli 3 euroa päivä ja siihen sisältyy juoma ja päivänvarjo.
Viikko kului altaalla ja rannassa. Päiväretkellä kävimme neljän kilometrin päässä Kournás-järvellä. Se on ainoa Kreetan makeavetinen järvi. Vuoret sen ympärillä tekevät siitä vaikuttavan järviin tottuneelle suomalaisellekin. Olisi ollut mukava istua tavernassa katselemassa kuinka aurinko laskee. 
Suosittelen kaikille lasten kanssa matkustaville Georgioupolin kylää ja hotelliamme. Kreetalaiset pitävät lapsista, paikka on turvallinen, tavaroitaan voi jättää sinne tänne ja mitään ei häviä. Kaupoissa annetaan oikein takaisin ja kaikki on kohtuuhintaista. Kreetalaista ruokaa on turha kehua enempää, se on jokapaikassa hyvää, jopa lasten rakastamat pizzat maistuvat paremmilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti