maanantai 6. kesäkuuta 2011

Tuijota vammaista sunnuntaina

Oletko koskaan katsonut rauhassa vammaista ihmistä? 
Vammaisen elävän mallin croquis-piirustustyöpaja järjestetään sunnuntaina 12.6 klo 12–13 Kaapelitehtaan Pannuhallissa, Tallberginkatu 1, T-rappu, 00180 Helsinki. 
Osallistumismaksu 5 € henkilöltä, omat piirustusvälineet mukaan!
Ilmoittautumisia on tosi vähän - pelottaako tämä muka oikeasti?
Kerää rohkeutesi ja ilmoittaudu viimeistään sunnuntaiaamuna 
Ismo Helén, p. (09) 6850 1132, ismo.helen@kynnys.fi tai sanni.purhonen@kynnys.fi

Otso Kantokorpi vastaa blogissaan Alaston kriitikko Cross Over tapahtuman croquis-työpajan esittämään kysymykseen, oletko koskaan katsonut rauhassa vammaista ihmistä:
"Suurin osa ei-vammaisistahan tietää epäilemättä vastauksen tuohon esitettyyn kysymykseen. Erilaiset pelot tuottavat juuri sen, että tällainen kunnolla katsominen on aina ollut vähän ongelmallista. Ei tarvitse mennä kauas historiassa taaksepäin, kun voi törmätä siihen, että vammaisia on pidetty poissa silmistä. Enkä ole ihan varma siitä, että se olisi pelkästään historiaa.

Tällainen croquis-tapahtuma (= nopeaa elävän mallin piirtämistä) on sellaiseen osallistuvalle epäilemättä aivan konkreettisesti ikimuistoinen kokemus. Kunnolla katsominen muuttaa maailmaa peruuttamattomasti. Kun on kerran jotain nähnyt niin, että siihen liittyy vaikkapa voimakkaita esteettisiä kokemuksia, ei sitä helposti unohda. Sitä joutuu myös pohdiskelemaan aivan uudella tavalla ja jakamaan kanssaihmisille. Näin maailman voisi kuvitella hiljalleen muuttuvan kohti hyvän elämän tyyssijaa. Kaikille ihmisille."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti