tiistai 8. helmikuuta 2011

Kukkahattutäti

Ninni Luhtasaari ja Jaana Ristola Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmasta ovat avanneet nettiin tammikuussa 2011 yhteisötaiteellisen Kukkahattutäti-gallerian, jossa on esillä ihmisten sinne lähettämiä kukkahattukuvia.

Ninni ja Jaana kertovat Kukkahattusivullaan:
"Kukkahattutäti on muodostunut niin mainioksi termiksi maahanmuuttokriittisten keskusteluissa, että siitä täytyy ottaa kaikki ilo irti. Ennen tiukkapipoinen moraalinvartija kipitti kokouksiinsa muhkeassa kukkahatussaan ja tiesi, miten muiden kuului elää. Nykyään maahanmuuttokriitikko tietää, kuinka muiden kuuluu elää, ja kertoo sen internetissä nimimerkin takaa. Näissä keskusteluissa kukkahatun saa päähänsä henkilö, joka kannattaa ihmisten välistä tasa-arvoa, kyseenalaistaa rasistiset tunnekuohut ja tekee valintoja ympäristön puolesta."

Facebookissakin on Pro Kukkahattutäti yhteisö ja Kukkahattukeskiviikko 6 huhtikuuta 2011. Minähän innostuin näistä heti. Kuten blogini Off the Record -sivulla kerron, olen vannoutunut kukkahattutäti. Ilahduin kovasti, kun kukkahattuisuus on nostettu uuteen arvoon ja vielä näin hyvän asian symbolina.

Pro Kukkahattutäti yhteisö sanoo, että nimityksestä on tullut pilkkanimi, jolla yritetään mitätöidä mm. feministien, punavihreiden, sosiaalialan työntekijöiden, eläinsuojelijoiden, monikulttuurisuutta tukevien, köyhistä ja tasa-arvosta välittävien mielipiteet. Pro Kukkahattutädit ovat ylpeinä kukkahattuja.
Hyvyyden puolella oleminen ei ole häpeä.

Ennakkoäänestyksen alkaessa 6.4. Kukkahattukeskiviikkona näytetään toisillemme, että olemme samanarvoisia. Tyyli on vapaa. Jos tulee kiire, taita keväinen leskenlehti ojanpientareelta ja tökkää se korvasi taakse. Osallistujia on jo 1 385.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti