tiistai 19. lokakuuta 2010

Erilaisuuden sietämätön kauneus

Ensi-ilta Malmitalossa oli ystäväni sanoin: "Ihastuttava esitys."
Ilokseni tv-uutisetkin oli huomioinut poikkeuksellisen esityksen. Uutispätkä on nähtävissä TÄSSÄ linkissä Areenalta. Menkää katsomaan ja naurakaa iloisesti vammaisille. 

Uutisjutussaan YLE kertoo kuinka lavalla aukeaa maailma, jossa mikään ei ole sitä, miltä aluksi näyttää.  

Tanssiteatteriteos Kaleidoscope kertoo kauneuden muuttuvista muodoista.
Kohtaamisista, kehojen kuvista, jotka syntyvät, muuttuvat ja katoavat – vain ilmestyäkseen taas uudelleen.

Teos elämän
päättymättömästä matkasta. Sana  Kaleidoscope tulee kreikan kielen sanoista ‘kalos’ kaunis, ‘eidos’ muoto  ja ’scope’ nähdä. Kaleidoscope-tanssiteos tipauttaa katsojan kaninkolon  kautta visuaaliselle matkalle kuin Liisa Ihmemaassa -sadussa.

Teoksen  maailma on saanut innoituksensa eri kulttuurien myyteistä,  populaarikulttuurin ilmiöistä eri aikakausilta sekä tanssin eri muodoista. Kaleidoscope ammentaa tutusta ja tunnistettavasta, mutta näyttää tutut ilmiöt uudenlaisessa valossa ja yllättävistäkin  näkökulmista. Kehojen, mielikuvien, liikkeen ja tarinoiden myötä tosi ja  epätosi sekoittuvat ja totunnaiset katsomisen tavat tulevat  haastetuiksi.

Kaleidoscope tuo yhteen seitsemän erilaista tanssijaa, kukin omana ainutlaatuisena yksilönään. Yhdessä he muodostavat kokonaisuuden, jossa ihmisyyden moninaisuus on edustettuna ja jossa mahdoton muuttuu mahdolliseksi.Ohjaus
: Sally Davison

Sally kertoo esityksestä:
"Visio Kaleidoscopesta syntyi noin kaksi vuotta sitten, ja sen siementen kasvattaminen vei aikaa. Matkan varrella jotakin alkuperäisestä visiosta putosi pois, jotakin jäi, jotakin muuttui.
Toiveeni on, että Kaleidoscope voi tarjota uusia näkemisen tapoja - uusia näkökulmia, ulottuvuuksia. Usein syvällä meissä asuu erilaisuuden pelko, mutta Kaleidoscopessa juhlistamme erilaisuutta rikkautena."

"Tämä on matka erilaisiin kehoihin ja tarinoihin. Ylistämme erilaisuutta ja löydämme siitä luovuutta sen sijaan, että pelkäisimme sitä," kuvailee Sally.

Tanssijat
: Gunilla Sjövall, Ilona Kenova, Maija Karhunen, Outi Ivaska,
Tom Leidenius, Tuuli Helle, Ville Johansson

Äänisuunnittelija: Juhani Saari
Valosuunnittelija: Ina Niemelä
Lämpiötanssijat: Saara Holmberg, Petra Haapio


Esitykset
: Kanneltalo 3-4.11.2010 klo 19.00

Liput:
13 €/ 9 €

Kesto
n. 70 min, ei väliaikaa 


Marginaaliklubi
lla 24.11.
DUBROVNIK LOBBY & LOUNGE klo 19.00
Liput 5 € + Narikka
Eerikinkatu 11, Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti