maanantai 24. toukokuuta 2010

HaliCard

Yksi pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneistamme Nyyti ry on uudistanut nettisivunsa. Suurimman työn tekivät nyytiläiset itse ja Ville Tapio kavereineen Mental Capital Care Oy:stä. Me autoimme kuvien ja pikkufiilausten kanssa.
Onnea uusille raikkaille sivuille!

Nyytin ja meidän välinen yhteistyö on poikinut Meridianin pitkäikäisimmän painotuotteen: HaliCardin. En edes muista paljonko sitä on näinä vuosina painettu. Kaikki Painopirtin painamat kortit vain katoavat maailmalle. Sitä ei ole ikinä tarvinnut tyrkyttää, se on kirjaimellisesti viety käsistä.

Nyytin käyntikortti, HaliCard, toimii niin ikään sekä virtuaaliympäristössä että fyysisessä maailmassa. Sen voi lähettää tai tulostaa Nyytin kotisivuilta, Facebook-sivulta tai poimia omasta taskusta.

Se on saanut paljon vilpitöntä huomiota. Antti Vähä-Sipilä ja Suomessa vieraillut yliopisto-opettaja mainitsevat siitä kuvien kera blogeissaan. Hippuja pitävän blogin kirjoittajalta se löytyy rahapussista, Anna ihmettelee: "Halicard jonka sain janilta, en tiiä miks se on jääny tonne : D". Cityn blogissa 'kulkurikisuli': "Olin eilen paikallisessa vilauttelemassa halikorttiani. Ja hyvin tuntui toimivan=)" 

Samassa blogissa 'työn raskaan raataja' kirjoittaa: "Otin kotoa mukaan jotain pari viikkoa sitten, neiti koalalta saadun halikortin=). halaus tai pari tämän kortin haltijalle ...ja miksi mulla on kortti mukana? noh, mulla on halipula=D...ja aion saada tänään ison kimpun haleja=)...ensin halaan poken, sitten baarimikot tai maijat ja sitten aloitan halimaan kantiksia=D..." 

Turussa pidettiin 2009 syksyllä Äkäpussipaja syysloman Äkäpussipäivillä. Siellä valmistettiin voimakastehoinen HaliCard amuletti, joka suojaa kiukulta. En valitettavasti löytänyt siitä kuvaa, mutta olen kuullut miehestä, joka käytti niin ahkerasti HaliCardia, että hän laminoi sen. Mikä estää laminoimasta ja ripustamasta kaulaan, onpahan sitten koko ajan saatavilla.

Keskustelupalstoilta löytyy: "ei nyt ihan älyttömästi liity aiheeseen, mutta ihana oli kun sain synttärilahjaksi sellasen HaliCardin. se on tollanen oranssi, pahvinen, pankkikortin kokonen kortti, missä on Nyytin kuva (siis siitä kuka lohduttaisi Nyytiä - kirjasta se Nyyti) ja missä lukee kaikenlaista kivaa halaamisesta. Se on ihana kortti."

Toinen vastaa siihen: "miulla on kans halicard, en vaan muista missä. tikkurilan paikallisprotusta sen konstalta sain."

Meridianissa me olemme tehneet vaikka mitä, mutta HaliCard on meidän kruununjalokivemme. Se on duuni, jota ei taatusti koskaan kadu tehneensä. Suurin kunnia siitä kuuluu ilman muuta Jaskalle.

HaliCard on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Koska latina on yliopistokieli, haaveeni on saada se myös latinaksi. Siis te kaikki, jolla on latinisti ystäviä:
Kääntäisikö joku HaliCardin latinaksi? Vulgaarilatinakin käy mainiosti. Lupaan tarjota sitä YLElle Nuntii Latini uutisiin ja kertoa kuka käänsi. 
Gratias tibi ago.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti