keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Kakkua japanilaisille


Meidän työyhteisössä on monenlaisia pieniä firmoja. My suomi myy japanilaisille heidän ihailemaansa Suomi-kuvaa ja organisoi elämys- ja design-matkoja japanilaisille. Heillä on huikea tuntemus asiasta, japanilaisia työntekijöitä, yhteistyökumppaneita ja japania sujuvasti puhuvia suomalaisia. 

Siitä, mitä japanilaiset design-matkailijat hakevat Suomesta, minulle tulee 70-lukuinen turvallinen ja kodikas olo. Kun kaikki oli vähän hitaampaa, viattomampaa ja ihmeellisempää. Oli hauskaa, että my suomi laittoivat blogiinsa kuvan tekemästäni vaippakakusta, joka ei nyt ole ihan amerikkalaisen baby shower kakun veroinen.

Mårbacka pelargonini kukkii kohta. Saatte siitä sitten kuvan. Mårbackakin liittyy samaan kaipuuseen vanhaan turvalliseen aikaan. Se on saanut nimensä vuonna 1955, joka on syntymävuoteni, Selma Lagerlöfin kotitalon mukaan. Olenkohan siksi aina halunnut villihanhien selässä maailmalle... Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf syntyi Ruotsissa, 20. marraskuuta 1858 Mårbackassa ja kuoli 16.3.1940 samassa talossa. Hän istui kuulopuheiden mukaan Carl Larssonin mallina. 

Japanilaiset muuten tekivät Peukaloisen retkistä animaation, jota ainakin meillä innokkaasti katsottiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti