lauantai 6. kesäkuuta 2009

Cross Over Festivaali ja iloisia ukkoja

Cross Over Festivaali alkoi Kaapelilla eilen.

Erityisesti pidin Karjalohjan toimintakeskuksen "Olen mies" sarjakuvista.
Lainaan tähän Papunetin artikkelia:

"Olen mies –näyttely kertoo miehen elämän peruskysymyksistä kehitysvammaisten näkökulmasta. Arjen sattumuksista, työstä, kohtaamisista, rakkaudesta, naisista, hyvästä ruuasta, kaljan juonnista, kuolemasta ja lapsena kohtelemisesta. 

Sarjakuvien tekijät, toimintakeskuksen "ukot", ovat noin 25-55 –vuotiaita kehitysvammaisia ihmisiä, jotka alkoivat piirtää sarjakuvia ystävänsä Voiton kuoltua."

Olen mies –näyttelyssä suru on vaihtunut kannanottoihin ja arkeen liittyviin toiveisiin kuten parisuhteen ja lasten kaipuuseen. Näyttelyn teoksia ei ole tehty kuntouttavassa mielessä eikä terapiaksi – vaan koska piirtäminen on ukoista helkatin hauskaa.

Tervetuloa katsomaan, miltä näyttävät kunnon kalavale, miehen putkiaivo, ehkäisyruiskeen jälkeinen vapaudentunne ja tuopin jälkeinen rairai-meininki."

Tänään kuulin, että Kari Peitsamo oli esiintynyt Cross Overissa ja hurmannut "ukot" kertaheitolla. Harmi vain, että eivät voineet olla konsertin loppuun asti pitkän kotimatkan takia. Peitsamo sai ilmeisesti bussillisen faneja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti